onsdag 2 november 2011

Tjej reser med från Oslo

Vi gick på västafrika med m/s Mangarella (Transatlantic).
Som vanligt kom tjejerna ombord i Grönlia, Oslo, när vi lastade för Afrika.
Jag minns särskilt en tjej som var liten och söt. Motorman V. blev förälskad i henne så till den grad att han lurade med henne på resan till Bordeaux, där skulle han mönstra av och ta med sig henne hem igen. Hon reste med i lönndom för befälet och väl i Bordeaux hade V. ångrat det där med att mönstra av, han ville bara bli av med tjejen men vågade inte gå iland med henne utan det blev undertecknad som tog med flickan iland.
Motormannen hade redan införskaffat tågbiljett tillbaka till Oslo och jag lämnade den unga damen på ett hamnsjapp som vi ofta frekventerade under de två timmar som vi lastade konjak för Dakar. Flera unga vackra femme fatále "arbetade" på sjappet och dom lovade hjälpa norskan till tåget, så jag gick ombord igen och vi avseglade som planerat.
Ca fyra månader senare kom vi till Bordeaux igen för att lasta konjak och kan man tänka sig, där satt norskan vid ett bord, tillsamman med en fransk hamnsjåare! Hon berättade att hon inte alls velat åka hem, utan det här var livet hon ville leva...Ja ja, var och en har sitt tycke här i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar