tisdag 1 november 2011

Kosthållning ombord

Maten ombord brukar vara förnämlig.
De seglande gastronomerna är mästare på att göra god mat, dom flesta lyxrestaurangerna skulle inte tveka att anställa dessa gourmeter som vet vad en rätt tillredd rätt (kul va!) verkligen gör för läckergommarna där ute i mässen.
- Har ni hört om kocken som bjöd på stekt fläsk på onsdag, det sista fläsket ombord. Torsdagen kom med full storm där sjöarna gick höga och kocken var sjösjuk, som vanligt vid hårt väder.
Men ärtsoppan blev ju jättegod och förtärdes till sista skedtaget. Man drack kaffet och alla var nöjda, ända till det att båtsman frågade: " var fan kom fläsket ifrån...? "


Men lugn, det här var bara en av många sjömanshistorier. Maten är alltid förstklassig till sjöss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar