torsdag 22 mars 2012

Vi tog ombord en rymling i Sydamerika...

Vi lastade Bauxit i Linden, Mackenzie, en trevlig stad med vänliga människor. Man seglade upp längs Mackenzie River från Georgetown, där man tog ombord lots och en hel del vackra damer!
- Folket i Georgetown tillhör de vackraste i världen. Blandningen mellan asiatisk, indisk och sydamerikansk ras har verkligen lyckats bli en succé vad gäller skönhet.


En dag kom en ung svensk grabb inklivande i mässen medan vi satt och åt. Han ville komma hem till gamla Svedala igen, efter att ha tjänstgjort i franska Främlingslegionen över ett år...
Nu hade han och en kompis från legionen olovligen dragit iväg från denna legion och vandrat från Franska Guyana, igen om Surinam (holländska Guyana)  och kommit till Linden i brittiska Guyana. - Wow vilken promenad! Dom hade gått i flera veckor. Han berättade att det som var mest skrämmande under den långa vandringen, var de svarta pantrarna som lurade i djungeln. Tro det! Dom katterna är ju mordiska av sig...


Han fick så klart följa med oss som mönstrad jungman, med den låga lönen av en krona för resan till Montreal. - Men det var många problem att övervinna innan han kom iväg.
Föräldrarna gick inte att få tag på, de hade flyttat till okänd ort, Montreal var allierad med Frankrike, grabben var ju efterlyst av franska legionen...Det var många saker att reda ut för vår kapten med de övriga befälen.
Till slut kom man i kontakt med en mormor eller var det farmor till killen och hon var villig att garantera resan till Norrköping.
Vi skulle till Detroit och lasta bilskrot efter Montreal, grabben fick hålla sig ombord så länge vi var i Kanada och när vi kom till USA kunde han flyga hem till Sverige på rederiets bekostnad.


En kul bild av det motsägelsefulla... En bar i Linden   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar